– KØYE TIL KØYE-TUR, KROKSKOGEN

MAI 2024. Åpner for påmelding april 2024

Hytte til hytte er et velkjent begrep, men hvorfor ikke forflytte seg over flere dager med hengekøyer som overnattingsfasilitet?

UTSIKT OVER PLASSEDAMMEN

Området vi har valgt for denne turen er Krokskogen i Hole kommune. Vi går en rundtur som starter og stopper på Sundvollen ved Tyrifjorden. På turen skal vi innom Kongens utsikt, Gyrihaugen og Mørkgonga. Vi skal forbi gamle husmannsplasser og små DNT-hytter. Turen går på skogsbilveier og kjerreveier. Gode stier og litt krevende stier. Hver kveld skal vi finne en leirplass med en fin utsikt både å sovne og våkne til.

Du må beregne at sekken kommer til å veie 15-20kg. Etappene er på ulike lengder: Fra korteste på 1,2 km til lengste på ca 11km.

Det som gjør at vi kan påberope oss at vi er alene om denne type tur er at det ikke er noen hvemsomhelt vi har fått med oss på laget: Som eneste aktør på markedet har vi et samarbeid med AMOK Equipment på denne turen! De låner ut komplette AMOK Draumr 5.0-køyer til alle deltakerne. Om du ikke har prøvd en Draumr før er det bare å glede seg til fantastisk komfort der du henger mellom trærne. Som en ekstra bonus vil det være mulig å få kjøpe køya du har brukt til en veldig hyggelig pris etter endt tur om du ønsker det. Har du egen Draumr som du vil bruke i stedet for å låne, kan du selvfølgelig det.

Som på alle andre turer følger vi LENGETURs motto: Husk å HA god tid på tur. Husk å TA deg god tid på tur. Vi går fra leir når alle har sovet ut. Vi tar pauser på plasser som inviterer til det. Vi tar oss tid til å ta mange bilder. Vi stopper og bruker litt tid på plasser med en historie verdt å få med seg. Vi har tid til å snakke sammen.

PÅ DENNE TUREN ER DET KUN 12 PLASSER OG FØRST TIL MØLLA!!!

PÅ VEI MOT PLASSEDAMMEN

DAGSPROGRAM:

DAG 1:

18.00. Oppmøte ved Kleivstua bak Sundvollen Hotell. Her er det parkeringsplass for de som kommer med bil. Det er også gode muligheter for å komme seg til Sundvollen med rutebuss for de som ønsker det. Vi vil da besørge skyss opp til Kleivstua for de det gjelder. Utdeling av hengekøyer og turmat.

Dersom du feks pga jobb ikke kan være der til dette tidspunktet, tar vi deg imot senere også. Kveldens leir er rett ved parkeringen.

19.00 Vi går opp til Kongens utsikt hvor vi slår leir. Her vil vi kunne se ut over Sundvollen og Tyrifjorden. Etappen er 1,2 km og noen få høydemeter opp.

Opplæring i opphenging og bruk av AMOK Draumr. Våre turledere er alle erfarne Draumr-brukere, så dere skal få all den veiledningen dere trenger av oss.

DAG 2:

Etter ei natt med forhåpentligvis god søvn og med påfølgende god frokost, skal vi ta ned køyene og gå videre til Plassedammen og slår leir der. Dagens etappe er ca 7,5 km.

DAG 3:

I dag skal vi gå litt lenger. Målet for dagen er utkikkspunktet på Gyrihaugen. Her vil vi ha gedigen utsikt over Ringerike. Etappen går via Fjellsetra. Totalt er etappen ca 11 km og vi skal opp 400 høydemeter fordelt ut over dagen.

DAG 4:

Rett nedenfor Gyrihaugen ligger Mørkgonga som vi selvfølgelig må avlegge et besøk når vi starter å gå. Derfra går vi langsmed Krokskogenstupet helt tilbake til Kleivstua og ned til Kleivstua. Ca 11 km lang etappe i dag og.

Ca 15.00 Ankomst Kleivstua. Innsamling av utstyr, evaluering, takk for turen og god tur hjem! Håper vi sees igjen!

MØRKGONGA

PRAKTISK INFO

GENERELT:

Det forutsettes normalt god fysikk: Dvs at deltakerne ved turstart er i stand til å gå og bære sekk på 15-20kg i inntil fem timer. Gangfart ca tre km/t. Vi tar korte pauser hver halvtime.
Arrangøren kan bidra med tips i forhold til enkel trening for å komme i fin form til turen. En-to økter med sekk i uka fram til turstart gjør susen!

Det forutsettes at deltakerne har utstyr som er tilpasset og egnet for denne type tur. Se utstyrsliste for mer info! 

Turleder har anledning til å nekte deltaker å starte turen dersom vedkommende har med mangelfullt utstyr eller hvis den fysiske tilstanden ikke er på det nivået turen krever. Deltaker kan av samme grunne bli bedt om å avbryte turen underveis. Dersom turleder må ta denne avgjørelsen, må deltaker dekke de utgiftene som måtte komme til for arrangøren og deltakeren selv som følge av dette. 

Alt utstyr skal kontrolleres før turstart slik at dere vet at det tåler turen og at dere feks ikke får gnagsår av turstøvlene.

Det er lov å ha med hund på våre turer da vi tenker at dette er et fint tilskudd til gruppa. Våre retningslinjer for å ha med hund kan du lese HER.

Vi følger opp på e-post alle spørsmål dere måtte ha helt fram til turstart. Ca to uker før turen vil vi holde et Teamsmøte for deltakerne. Det er frivillig å være med på dette møtet, men vi oppfordrer alle til å delta.

TURLEDERE: ikke satt opp pr dd, men les mer om våre dyktige turleder HER

UTSIKT FRA GYRIHAUGEN

PÅMELDING OG PRIS

Pris og påmelding kommer i april 2024.

Det må være minimum fem deltakere for at turen skal bli gjennomført. Maksimum 12 deltakere på turen. 

Det er pliktig å lese turbeskrivelsen i sin helhet og bekrefte ved påmelding at så er gjort. 

LES VÅRE BETALINGSBETINGELSER HER

DELTAKERAVGIFT INKLUDERER:

REAL turmat til alle hovedmåltider: Tre frokost, tre lunsj, tre middag

Oppfølging i forberedelsene og veiledning på trening og utstyr

Utfyllende utstyrsliste 

To erfarne turledere

Forberedelsesmøte på Teams

Lån av komplett AMOK Draumr 5.0: Køye, liggeunderlag og tarp

Sikkerhetsutstyr på gruppenivå som nødpeiler, samband og førstehjelp

Opplæring underveis på turen

DELTAKERAVGIFT INKLUDERER IKKE:

Mat og drikke ut over det som er nevnt i turbeskrivelsen

Snacks og godteri man trenger utenom måltidene

Transport mellom bosted og Sundvollen t/r

Bomavgift i Dronningveien (30kr kort)

Kart over området

Drikke til måltider

Personlig utstyr

Privat reiseforsikring/ulykkesforsikring som dekker denne type tur. Forsikring av private eiendeler. 

UTSTYRSLISTE

TIL TOPPEN