– HVORFOR “LENGETUR”?Dette er mottoet for LENGETUR. Et konkurransefritt friluftsliv hvor mestring og opplevelse står øverst på lista! 

I LENGETUR har vi som mål at terskelen for å bli med på våre turer eller kurs skal være så lav som mulig innenfor den kategorien turen eller kurset er i. For å oppnå dette har vi forholdsvis korte dagsetapper der det er mulig og får dermed god tid. Vi skal ikke sette noen rekorder, vi skal ikke være først framme, vi skal ikke høyest, vi skal ikke være først til å gå i noen andres fotspor. Vi skal være ute, vi skal ha det trygt, vi skal mestre, vi skal lære.

Og aller viktigst: Vi skal ha tid til å OPPLEVE.

Vårt mål er at våre deltakere skal oppleve å ha fått mye igjen for hva de har betalt. Som nevnt vil vi at terskelen skal være så lav som mulig, også økonomisk. Vi etterstreber derfor å ha så lav deltakeravgift som mulig og hvor vi har mest mulig inkludert i prisen.


Hvorfor LENGETUR – ekspedisjon for dummies?

Fra 21./2-27/3-2018 var jeg alene på tur med pulk gjennom Finnmark. Målet var å være lenge ute på tur. Jeg hadde selvfølgelig lagt en plan for turen, men ingenting var låst. Jeg var også førstereis på tur med varighet over ei uke, altså en «dummie» i denne sammenhengen.

LENGE på tur + nybegynner = LENGETUR – ekspedisjon for dummies. 

Ønsket mitt var å nå ut til flere som gikk og bar på en turdrøm, og derfor gikk jeg viralt med den. Etter at turen var over hadde jeg lyst til å ta mine tanker om det å være på tur og formidle det videre til andre turglade. Ut fra det vokste tur- og kurstilbudet. Etter hvert har det vokst enda mer, og jeg har fått gleden av å knytte til meg et knippe meget gode instruktører og turledere for å sørge for at dette går rundt! Hvem disse er kan du LESE MER OM HER!

Vil du vite hvordan Finnmarks-turen gikk, kan du LESE MER her!


Med ønske om mange fine turopplevelser til alle!


Mvh

Tor-Gunnar Skibakk, LENGETUR – ekspedisjon for dummies