– LANGSUA RUNDT 8.-13. APRIL 2024

I SAMARBEID MED FJELLPULKEN OG BARENTS OUTDOOR GIR VI DEG MULIGHETEN TIL Å BLI MED PÅ EN FANTASTISK SEKSDAGERS TUR PÅ VÅRSNØ!

LANGSUA ER ET NAVN MANGE KJENNER, MEN IKKE ALLE VEIT HVOR ER. DETTE FLOTTE OMRÅDET OVER TREGRENSA FINNER DU MELLOM GAUSDAL OG VALDRES. DET ER IKKE VELDIG TRAFIKKERT, SÅ MAN FÅR STORT SETT GÅ I FRED. DENNE TUREN GÅR OVER SEKS DAGER, OG HAR EN LØST PLANLAGT RUTE. DET VI LIKER ALLER BEST MED LANGSUA ER AT DET ER MANGE MULIGHETER TIL Å LEGGE NYE RUTER OG RETNINGER UNDERVEIS. DET VI I VÅR VERDEN KALLER EN “BLÅTUR”: AT VEIEN BLIR LITT TIL MENS VI GÅR. SAMTIDIG SKAL VI ALLTID HA LENGETURs MOTTO I BAKHODET:

SOLRING PÅ TUREN I 2022

PÅMELDING OG PRIS

OM TUREN:

8.-13. APRIL 2024.

Turen går over seks dager og er totalt ca 70 km lang. Oppmøte 8.april kl 12.00 på parkeringa ved Selstølen rett nord for Yddin Fjellstue. Det er 12 plasser på turen og det må være minimum fire påmeldte for at turen skal gjennomføres.

Turledere: TOR-GUNNAR SKIBAKK og GISLE VESTMO

De fleste dagene går vi i viddelandskap over tregrensa. I utgangspunktet skal vi for det meste følge stikka, men ikke kjørte løyper. Er vær- og snøforhold gode, kan det hende vi legger sporet vårt et helt annet sted. Dagsetappene vil være på behagelige 8-15 km. Vi går med pulk og alle overnattinger er i telt. Flere av teltleirene er tenkt i nærheten av åpne hytter. Det for å ha muligheten til å trekke inn dersom vær eller andre forhold skulle gjøre dette nødvendig.

At vi beveger oss i åpent fjellandskap betyr at vi blir veldig værutsatte. Selv om turen går langt uti april, kan vi komme ut for røft vintervær. Det er derfor en fordel om du som deltaker innen turstart har tilegnet deg noe erfaring med vintertelting slik at du har noe kunnskap og ferdigheter til å kunne takle ulike typer vær. Grunnleggende kunnskaper om primusbruk, leiroppsett i rufsete vær og bekledning i ulike værtyper er ønskelig. Har du ikke denne kunnskapen vil våre svært erfarne turledere bistå både i forkant og under turen og selvfølgelig lære bort mange lure tips og triks. 

De ferdighetene og kunnskapene du kan få bruk for kan du f.eks. tilegne deg på vårt GRUNNKURS LANGTUR VINTER.

TURLEDER GISLE VESTMO I GODVÆR I LANGSUA 2022

Det forutsettes god fysikk: Dvs at deltakerne ved turstart er i stand til å trekke pulk på
40-50 kg i inntil åtte timer hver dag. Gangfart er tre til fire km/t. Vi tar korte pauser med påfyll av vått og tørt hver halvtime.
LENGETUR kan bidra med tips og oppfølging i forhold til enkel trening for å komme i fin form til turen. To-tre økter i uka i 8-10 uker fram til turstart gjør susen! 

Det forutsettes at deltakerne har utstyr som er tilpasset og egnet for denne type tur. Turleder har anledning til å nekte deltaker å delta på turen dersom vedkommende har med mangelfullt utstyr eller hvis den fysiske tilstanden ikke er på det nivået turen krever. Deltaker kan av samme grunn bli bedt om å avbryte turen underveis. Dersom turleder må ta denne avgjørelsen, må deltaker selv dekke de utgiftene som måtte komme til for arrangøren og deltakeren selv som følge av dette. 

For de som ikke har pulk stiller FJELLPULKEN med komplette lånepulker.  

LENGETUR har et antall telt fra BARENTS OUTDOOR til låns for deltakere som ikke har egnet telt. Vi låner også ut multifuelbrennere til de som ikke har det.

Ca to uker før turen vil vi gjennomføre et Teamsmøte med alle deltakerne.

ROBØLESTØLEN OG SKAGET SETT FRA PARKERINGA PÅ SELSTØLEN. FOTO 11.des 2022

DAGSPROGRAM

Ruta er lagt med dagsetapper på 8-15 km. Ruta vil kunne endres ut fra vær, snøforhold og andre forhold vi må ta hensyn til i gruppa.

DAG 1, 8.april 2024

Oppmøte kl 1200 på parkeringa ved Selstølen nord for Yddin Fjellstogo. Vi går gjennom mat, utstyr og forventninger før vi setter i marsj. Dagen starter i kjørt løype fram til Vesleskag. Derfra følger vi stikka løype i retning Storeskag. Her slår vi leir for natta. Vi bruker god tid på å gå gjennom teltoppsett og leirrutiner slik at det er satt for resten av turen. Vi starter i åpen bjørkeskog og ender opp i åpent høyfjellslandskap. Etappa starter på 950 moh og ender opp på ca 1100 moh. Totalt ca 8km.

DAG 2, 9.april 2024

I dag skal vi ta oss over vakre Skagsflya som ligger mellom Skaget og Marsteinhøgda. Flya ligger på 1150 moh og mot slutten av dagen sklir vi rolig ned til Skriurusten på 1000 moh. Totalt ca 12km.

DAG 3, 10.april 2024

I dag er Storhøliseter mål for etappa. Vi går i flatt terreng langs elva Vinstra over Hersjømyrin før vi får en liten stigning på snaue 100 høydemeter den siste kilometeren. Totalt ca 10 km.

SELV OM DET ER I APRIL KAN VI FÅ OPPLEVE ORDENTLIG VINTERLIG RUSKEVÆR

DAG 4, 11.april 2024

I dag venter en veldig flott etappe. Turens lengste til nå. Fra Storhøliseter går vi rett sørover noen kilometer før vi tråkker oss noen høydemeter opp til Svarttjønna. Det landskapet som åpner seg for oss her er verdt slitet den siste kilometeren. Herfra går vi inn i den vakre bekkedalen langs Krusgravbekken. Dagens leir blir på den åpne flata nedenfor Nordbua. Totalt ca 13 km.

DAG 5, 12.april 2024

Da må vi begynne å snu nesa litt mot Selstølen igjen og gjør oss klar for turens lengste etappe. Vi går sørover mot Vestmjøs og Nontjønnskampen før vi dreier mot vest og tar retning mot Haldorsbu. Her går vi ikke helt ned til bua, men holder oss over tregrensa dersom været er godt. Første halvdel av etappa vil ta oss opp fra 1030moh til ca 1200moh som vi holder resten av dagen. Totalt ca 15km.

LEIR VED SKRIURUSTEN

DAG 6, 13.april 2024

Turens siste etappe går i åpent og flatt terreng helt fram til de to siste kilometerne med nedkjøring mot Selstølen. Siden mange vil ha en lang kjøretur hjem, vil vi starte dagens etappe litt tidligere enn de andre dagene. Målet er at vi seinest skal være tilbake på Selstølen mellom kl 14.00 og 15.00. Tid for utstyrskontroll og takk for turen! Totalt ca 13 km.

PÅMELDING OG PRIS

Deltakeravgift kr 7800,-

Det er 12 plasser på turen og det må være minimum fire påmeldte for at turen skal gjennomføres.

VÅRE BETALINGSBETINGELSER

FULLFØR DIN PÅMELDING HER

PÅMELDINGSFRIST 8/3-24

DELTAKERAVGIFT INKLUDERER:

 • Oppfølging i forberedelsene og veiledning på utstyr.
 • Utfyllende utstyrsliste.
 • To erfarne turledere.
 • Forberedelsesmøte på Teams ca to uker før turstart.
 • Nødvendig opplæring underveis på turen.
 • Turmat: 13 måltider. Første måltid er lunsj dag 1.
 • Nødvendig sikkerhets- og førstehjelpsutstyr på gruppenivå.
 • Reservedeler til ski/staver på gruppenivå (Rottefella BC-bindinger og Åsnes ski). 
 • Lån av telt fra BARENTS OUTDOOR for de som ikke har eget egnet telt.
 • Lån av pulk fra FJELLPULKEN for de som ikke har egen pulk.
 • Lån av multifuelbrenner for de som ikke har egen. Brennstoff IKKE inkludert

DELTAKERAVGIFT INKLUDERER IKKE:

 • 5x frokost. Oppskrift på frokost sendes ut etter at kursavgift er betalt.
 • Transport bosted – oppmøtested t/r
 • Bomavgift Skagsvegen, 70 kr. Kortbetaling.
 • Kart over området (kan lastes ned fra norgeskart.no)
 • Mat og drikke ut over det som er nevnt i turbeskrivelsen.
 • Brennstoff til brenner dersom man låner av arrangøren.
 • Personlig utstyr.
 • Privat reiseforsikring/ulykkesforsikring som dekker denne type tur. Forsikring av private eiendeler. 

TIL TOPPEN