– KØYE-TIL-KØYE TOTENÅSEN

26. – 28. JULI 2023!

I fjor lanserte vi konseptet “Køye-til-køye-tur” som et alternativ til tradisjonelle “Hytte til hytte”. Vi fikk stor deltakelse og veldig gode tilbakemeldinger fra deltakerne på de to turene gjennom Krokskogen.

DERFOR LANSERER VI NÅ NYHETEN “KØYE-TIL-KØYE” LANGS TOTENÅSSTIEN.

TOTENÅSSTIEN KAN GÅS BÅDE FRA ØST OG VEST. VI HAR. VALGT DET SISTE ALTERNATIVET

Totenåsstien går fra Lygna til Totenvika, men vi skal ikke gå hele stien denne gangen, kun de 35 siste, og fineste kilometerne. Turen vår starter ved VESTERÅS og ender opp i Totenvika ved Mjøsa. Vi følger i all hovedsak Totenåsstien, men gjør noen snar- og omveier der det passer. Totalt blir turen ca 35km lang alt etter hvordan vi tilpasser ruta. Sekken blir nok på ca 20kg. Vi planlegger som alltid for hyggelig tempo, vettuge dagsetapper og god tid i leir hver kveld. Vi går gjennom et område med veldig mye beitedyr, så på denne turen vil det bli litt utvidede krav i forhold til normalen for de som ønsker å ha med hund.

Turen går gjennom svært variert skogsterreng og på stier, kjerreveger og skogsbilveger. Flere steder har vi fantastisk utsikt. I godvær helt til Jotunheimen og Rondane!

I Totenvika blir vi hentet av buss som kjører oss tilbake til Vesterås.

UTSIKT FRA HERVENKNAPPEN UT OVER MJØSA. SISTE NATT TILBRINGES HER.

Vi kan påberope oss at vi er alene om denne type tur da det ikke er noen hvemsomhelt vi har fått med oss på laget: Som eneste aktør på markedet har vi et samarbeid med AMOK Equipment på våre turer! De låner ut komplette AMOK Draumr 5.0-køyer til alle deltakerne. Om du ikke har prøvd en Draumr før er det bare å glede seg til fantastisk komfort der du henger mellom trærne. Som en ekstra bonus vil det være mulig å få kjøpe køya du har brukt til en veldig hyggelig pris etter endt tur om du ønsker det. Har du egen Draumr som du vil bruke i stedet for å låne, kan du selvfølgelig det.

Vårt “Køye-til-køye”-konsept innebærer at det skal være en kombinasjon av kurs og tur. Våre turledere er svært erfarne AMOK-brukere, så du vil få grundig opplæring i bruk av køyene. Du vil også få lære mange lure tips og triks for å få det så bra som mulig på tur.

Som på alle andre turer følger vi LENGETURs motto: Husk å HA god tid på tur. Husk å TA deg god tid på tur. Vi går fra leir når alle har sovet ut. Vi tar pauser på plasser som inviterer til det. Vi tar oss tid til å ta mange bilder. Vi stopper og bruker litt tid på plasser med en historie verdt å få med seg. Vi har tid til å snakke sammen.

Som deltaker på våre turer og kurs skal du alltid komme hjem med bagasjen full av ny læring og fine turopplevelser. Kanskje noen nye turvenner også?

PÅ DENNE TUREN ER DET KUN 12 PLASSER OG FØRST TIL MØLLA!!!

DEN FANTASTISKE AMOK DRAUMR-KØYA SOM ALLE BRUKER PÅ DENNE TUREN.

PRAKTISK INFO

PÅMELDING OG PRIS

UTSTYRSLISTE

DAGSPROGRAM:

DAG 1, onsdag 26/7

Oppmøte kl 10.00 på VESTERÅS. Vi deler ut utstyr og snakker litt om turen og deres forventninger.

Vi starter med den tøffeste etappa på hele turen. Vesterås (DNT) ligger på ca 500moh før vi først skal opp på Tjuvåskampen på 812 moh. Her får vi betalt med utsikt helt til Jotunheimen og Rondane om været er med oss. Så går vi litt ned før vi tar sats mot Torsæterkampen på 832 moh. Her slår vi leir for dagen. Ca 10 km lang etappe i dag.

DAG 2 torsdag 27/7

Dagens etappe starter med en tur innom Rausteinshytta og heimefronthytta før vi får en bratt nedstigning gjennom ordentlig gammalskog ned til Torsætra. Derfra får vi en liten knekker oppover igjen. Resten av etappa går i kupert skogsterreng med endepunkt på Hervenknappen. Her får vi flott utsikt over Toten og Mjøsa. Ca 12 km.

DAG 3, fredag 28/7

Da er vi klare for turens sist etappe. Vi skal hentes av buss i Totenvika kl 13.00, så i dag er eneste dagen hvor vi må være litt nøye på å komme oss avgårde tidlig. Første to tredeler av etappa går i småkupert terreng fram til Olsbyvarden. Derfra skal vi snaue 500 høydemeter ned til Mjøsa på noen få kilometer. Det blir en tung avslutning, men i bunnen av nedstigninga står det buss som kjører oss tilbake til Vesterås! Etappa er ca 10 km. Utstyrskontroll og innlevering. Hjemreise ca kl 15.00.

TUREN GÅR I ET OMRÅDE MED MYE HISTORIE

PRAKTISK INFO

Dersom du har litt reiseveg, er det en hyggelig DNT-hytte med fire sengeplasser på Vesterås. Kan leies på UT.NO. Vi kan også stille på Vesterås med hengekøyer for den natta for de som må reise dit denne kvelden. Dette er kostnadsfritt.

GENERELT:

Det forutsettes normalt god fysikk: Dvs at deltakerne ved turstart er i stand til å gå og bære sekk på ca 20kg i inntil fem timer. Gangfart ca tre km/t. Vi tar korte pauser hver halvtime.
Arrangøren kan bidra med tips i forhold til enkel trening for å komme i fin form til turen. En-to økter med sekk i uka fram til turstart gjør susen!

Det forutsettes at deltakerne har utstyr som er tilpasset og egnet for denne type tur. Se utstyrsliste for mer info! 

Turleder har anledning til å nekte deltaker å starte turen dersom vedkommende har med mangelfullt utstyr eller hvis den fysiske tilstanden ikke er på det nivået turen krever. Deltaker kan av samme grunne bli bedt om å avbryte turen underveis. Dersom turleder må ta denne avgjørelsen, må deltaker dekke de utgiftene som måtte komme til for arrangøren og deltakeren selv som følge av dette. 

Alt utstyr skal kontrolleres før turstart slik at dere vet at det tåler turen og at dere feks ikke får gnagsår av turstøvlene.

Det er lov å ha med hund på våre turer da vi tenker at dette er et fint tilskudd til gruppa. Våre retningslinjer for å ha med hund kan du lese HER. På denne turen går vi gjennom et område hvor det periodevis er mye beitedyr. På grunn av dette må hundeeier signere på at man har lest og forstått våre betingelser for hund på tur. Dette gjøres ved turstart.

Vi følger opp på e-post alle spørsmål dere måtte ha helt fram til turstart. Ca en uke før turen vil vi holde et Teamsmøte for deltakerne.

TURLEDERE: ØYSTEIN ANDERSEN og TOR-GUNNAR SKIBAKK

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er IMG_1836-768x1024.jpg
AMOK. VÅR FANTASTISKE SAMARBEIDSPARTNER

PÅMELDING OG PRIS

Det må være minimum fire deltakere for at turen skal bli gjennomført. Maksimum 12 deltakere på turen. 

Det er pliktig å lese turbeskrivelsen i sin helhet og bekrefte ved påmelding at så er gjort. 

LES VÅRE BETALINGSBETINGELSER HER

DELTAKERAVGIFT KR 3900,-

PÅMELDINGSFRIST 10/7-23

FULLFØR DIN PÅMELDING HER

DELTAKERAVGIFT INKLUDERER:

REAL turmat til alle hovedmåltider: To frokost, tre lunsj, tre middag. Første måltid er lunsj dag 1.

Busstransport fra Totenvika og tilbake til Vesterås

Oppfølging i forberedelsene og veiledning på trening og utstyr

Utfyllende utstyrsliste 

To erfarne turledere

Forberedelsesmøte på Teams

Lån av komplett AMOK Draumr 5.0: Køye, liggeunderlag og tarp

Sikkerhetsutstyr på gruppenivå som nødpeiler, samband og førstehjelp

Grundig opplæring underveis på turen

DELTAKERAVGIFT INKLUDERER IKKE:

Mat og drikke ut over det som er nevnt i turbeskrivelsen

Snacks og godteri man trenger utenom måltidene

Transport mellom bosted og Vesterås t/r

Overnatting på DNT-hytta på Vesterås for de som trenger det.

Kart over området

Drikke til måltider

Personlig utstyr

Privat reiseforsikring/ulykkesforsikring som dekker denne type tur. Forsikring av private eiendeler. 

UTSTYRSLISTE

TIL TOPPEN