– JOTUNHEIMEN INTRO

JULI 2024. Åpner for påmelding mars 2024

Vi skal på bre. Vi går hytte til hytte med lett sekk. Vi drar på topp- eller grottetur.

På vei ned Storutladalen med Gjertvasstind og Hurrungane foran oss. Bildet fra en tur med tung sekk. Vi skal ha lett sekk

På denne svært innholdsrike turen har du en fantastisk mulighet til å bli kjent med Jotunheimen og det den har å by på. Og er du kjent med Jotunheimen fra før har du her en fantastisk mulighet til å få oppleve enda mer av dette vakre og ville området av landet vårt. 

Utgangspunktet vårt er Leirvassbu i hjertet av Jotunheimen, men vi skal også innom Krossbu, Olavsbu, Skogadalsbøen og Sognefjellshytta i løpet av dagene vi er sammen. Vi skal på Bøverbreen og på Kyrkja eller i Dumdalsgrottene.

Turen gjennomføres som alltid i tråd med LENGETURs motto:

DAGSPROGRAM:

Dag 1, : 

18.00-20.00 Oppmøte på Leirvassbu. Dit kommer du med privatbil eller med buss. Innlandstrafikk har bussrute fra Lom og opp til Leirvassbu to ganger daglig i sommer. Utdeling og tilpasning av breutstyr. Utdeling av turmat.
20.30 Felles middag.  

21.30 Vi pakker dagstursekk ferdig med unntak av matpakke og termos.

Dag 2,

07.30-08.30 Frokost

09.00 Avreise til Bøverbreen. Vi fordeler oss på deltakernes biler. Arrangør betaler bommen i Leirdalen.

09.45 møter vi breførerne på Krossbu og rusler opp til breen (ca en time). Vanskelighetsgraden på breturen legges etter forholdene på breen og gruppas ferdigheter og ønsker. 

16.30 Retur fra Krossbu.

18.30 Middag for de som bor inne. De som bor i telt har REAL-middag denne dagen. 

20.00 Samling. Forberede de neste tre dagers tur.

I det øvre brefallet på Bøverbreen

Dag 3,

07.30-08.30 Frokost

09.00-1600 Leirvassbu – Olavsbu: Vi vandrer med freidig mot i retning Olavsbu med lett sekk. Turen er 12 km lang og går i veldig snilt terreng, men med en motbakke i starten av etappa og en over Rauddalsbandet litt over halvveis. Olavsbu er selvbetjent DNT-hytte uten mulighet for reservasjon av bestemte senger. Vi starter tidlig slik at vi har mulighet til å komme fram tidlig. Det er høysesong og da er det først til mølla for de beste sengeplassene. 

Til middag får dere denne dagen servert en «LENGETUR spesial». Kvelden går til hyggelig sosialt samvær og klargjøring til neste dag.

Dag 4,

07.30-08.30 Frokost

09.00-17.30 Olavsbu – Skogadalsbøen: I dag venter den lengste etappa på 19km. Vi går ut Rauddalen og møter Storutladalen og til slutt ned i vakre Utladalen. Med unntak av noen små kneiker i Storutladalen er terrenget flatt eller nedover på hele etappa. Etter en lang dag kommer brått oasen Skogadalsbøen fram i bjørkeskogen. Her venter det en svært velfortjent treretters middag på oss. 

Dag 5,

07.00-08.30 Frokost

09.00-16.30 Skogadalsbøen – Sognefjellshytta – Leirvassbu: Etappa er på 14 km og vi skal 600 høydemeter opp i løpet av dagen. Med unntak av et par kneiker er det forholdsvis jevn stigning den første mila. Deretter er det stort sett flatt inn til Sognefjellshytta. Er vi heldige rekker vi vaffelsalget her før bussen kommer og henter oss og kjører oss tilbake til Leirvassbu. 

18.30 Dagen avsluttes med en felles treretters middag og sosialt samvær. Bestemmer hva morgendagens program blir.

Vel tilbake på Leirvassbu

DAG 6,      

07.00-08.30 Frokost

09.00-15.30 Topptur/Grottetur: Er været godt venter Kyrkja på oss. Dette er en av de nærmeste 2000-meterstoppene til Leirvassbu. Det er beregnet tre timers gåtid opp og to timer ned. Denne toppen er litt luftig de siste 50 høydemeterne, så her er det mulig å få sjekket ut om man liker høyder eller ei. Er det rufsevær reiser vi i stedet til Dumdalen og trekker under bakken, ned i det spennende grottesystemet som finnes der. Dette er grotter som er skapt av vannet etter siste istid. Etter avsluttet dagstur er det hjemreise. 

GENERELT

Det forutsettes normalt god fysikk: Dvs at deltakerne ved turstart er i stand til å gå og bære sekk på 12-15kg i inntil seks-syv timer (dag 4 og 5). Gangfart ca tre km/t. Vi tar korte pauser hver halvtime. På bre- og topptur er sekken på rundt ti kg.
Arrangøren kan bidra med tips i forhold til enkel trening for å komme i fin form til turen. To-tre økter med sekk i uka i 4-5 uker før turstart gjør susen!

Det forutsettes at deltakerne har utstyr som er tilpasset og egnet for denne type tur. Se utstyrsliste for mer info! 

Turleder har anledning til å nekte deltaker å starte turen dersom vedkommende har med mangelfullt utstyr eller hvis den fysiske tilstanden ikke er på det nivået turen krever. Deltaker kan av samme grunn bli bedt om å avbryte turen underveis. Dersom turleder må ta denne avgjørelsen, må deltaker dekke de utgiftene som måtte komme til for arrangøren og deltakeren selv som følge av dette. 

Alt utstyr skal kontrolleres før turstart slik at du vet at det tåler turen og at du feks ikke får gnagsår av fjellstøvlene.

Vi følger opp på e-post alle spørsmål du måtte ha helt fram til turstart. Ca to uker før turen vil vi holde et Teamsmøte for deltakerne.

Turledere: Ikke bestemt pr dd. Les mer om våre dyktige turledere HER

PÅMELDING, OVERNATTINGSALTERNATIVER OG PRISER: 

Pris og påmelding kommer i februar 2024.

Det må være minimum seks deltakere for at turen skal bli gjennomført. Maksimum tolv deltakere på turen. 

Det er pliktig å lese turbeskrivelsen i sin helhet og bekrefte ved påmelding at så er gjort. 

VÅRE BETALINGSBETINGELSER

Vi gjør oppmerksom på at turen arrangeres i høysesongen i fjellet og det er noe begrenset med plasser på hyttene. Man bør derfor være tidlig ute med påmelding slik at arrangøren får reservert senger. Arrangøren har ikke anledning til å reservere senger uten påmelding. 

Overnatting og bespisning:

På Leirvassbu kan du velge om du vil bo inne eller i telt. De som bor inne har fullpensjon. Overnatting på Leirvassbu er på dobbeltrom med enkeltsenger. Ønsker du enkeltrom kan dette ordnes mot et lite tillegg i prisen. For de som bor i telt er det inkludert to middager inne (se dagsprogram). Øvrige måltider lages i telt.

På Olavsbu bor alle inne på sovesal og vi lager i fellesskap middagen «LENGETUR spesial». 

På Skogadalsbøen bor alle inne og alle måltider er inkludert.

Øvrig mat er REAL turmat.

Det er også viktig å ha med tilstrekkelig med snacks/godteri/nøtteblandinger på de ulike turene. Dette er beskrevet i utstyrslista og er ikke inkludert i deltakeravgift.

Siste knekken opp på Kyrkja 2032 moh

DELTAKERAVGIFT. IKKE FASTSATT PR DD.

Ved påmelding etter frist er man ikke garantert å få rom på Leirvassbu og Skogadalsbøen.

DELTAKERAVGIFT INKLUDERER:

Alle hovedmåltider. 

Oppfølging i forberedelsene og veiledning på trening og utstyr

Utfyllende utstyrsliste 

To turledere

Leie av breførere og breutstyr

Overnatting inne eller i telt (valgfritt på Leirvassbu)

Transport fra Sognefjellshytta til Leirvassbu dag 5

Sikkerhetsutstyr på gruppenivå som nødpeiler, samband og førstehjelp

Bomavgift på Leirdalsvegen dag 2

Noe opplæring underveis på turen

DELTAKERAVGIFT INKLUDERER IKKE:

Mat og drikke ut over det som er nevnt i turbeskrivelsen

Snacks og godteri man trenger utenom måltidene

Transport mellom bosted og Leirvassbu t/r

Kart over området

Bomavgift på Leirdalsvegen dag 1

Drikke til måltider

Sengetøy og håndklær på Leirvassbu. Kan medbringes selv eller bestilles mot tillegg i pris.

Personlig utstyr

Privat reiseforsikring/ulykkesforsikring som dekker denne type tur. Forsikring av private eiendeler. 

UTSTYRSLISTE

TIL TOPPEN