– BREHEIMEN RUNDT

JULI 2024. Åpner for påmelding april 2024

Et fantastisk og uberørt landskap. Et lite besøkt og helt dekningsfritt område. Overnatting i telt, på selvbetjent DNT-hytte og på betjent DNT-hytte med treretters middag.

FINNES DET EN VAKRERE PLASS I NORGE ENN LUNDADALEN?

Om dette er noe du søker, så er BREHEIMEN RUNDT turen for deg! For femte gang arrangerer vi denne seksdagersturen fra Høydalen i Lom via Nørdstedalseter og Trulsbu til Lundadalen i Skjåk. Turen er for deg som liker å gå turer med tung sekk (20-25kg). Krever en viss fysisk form ved turstart, men litt målrettet trening to-tre ganger i uka i fire til fem uker før turstart gjør susen! For de som ikke har telt eller ikke ønsker å bruke sitt eget, stiller vår samarbeidspartner BARENTS OUTDOOR med utlånstelt.

DAGSPROGRAM

DAG 1,

Oppmøte i Lom kl 1200. Avreise med buss til Høydalsseter kl 1300. Etappen som skal gås i dag er på kun 3 km på kjerrevei. Fra Høydalsseter skal vi opp 200 høydemeter til idylliske Høyøyen, så vi går i rolig tempo. Her slår vi leir for natta. I løpet av ettermiddagen får deltakerne innføring i navigasjon med kart og kompass. Utover kvelden er det også mulig å prøve fiskelykken for de som vil det.

DAG 2,

Dagens etappe ender opp på Nørdstedalseter og er 12 km lang. Vi starter med stigning fra 1150 moh til 1420 moh fordelt på den første halvannen kilometeren. Derfra er det variert og småkupert terreng fram til vi møter stien fra Sognefjellshytta ved Øvre Grønevatnet. I dette området tester vi ut navigasjonen vi øvde på i går kveld. Resten av etappen er nedover og flatt på god sti ned gjennom vakre Vetledalen. Vi starter kl 0900 slik at vi har god tid underveis og har tid til å slappe av litt før vi får servert treretters middag på Nørdstedalseter. Her er det trivelige vertskapet kjent for å servere meget god lokalbasert husmannskost. Alltid noe å glede seg til!

DAG 3,

Også i dag prøver vi å komme oss avgårde ca kl 0900 slik at vi har god tid gjennom dagen. Turens lengste etappe på 16 km ligger foran oss og den er todelt: Første halvdel går på fin grusvei i slak motbakke innover Middalen og opp til Middalsvatnet. Derfra blir det variert underlag: Sti, ur, blokkmark, snø og mose pluss en enkel elvekrysning. Etappens høyeste punkt er Lundadalsbandet etter 12 km. Derfra er det flatt og nedover til den grønne oasen Trulsbu. Denne svært lite besøkte DNT-hytta ligger utrolig vakkert til ved foten av Holåtindan og med utsikt mot Hestebreapiggane og Lundadalen. Til middag lager vi i fellesskap en «LENGETUR spesial».

DAG 4,

Dette er dagen hvor vi kan bruke litt lengre tid på frokost. Etter at vi har vasket oss ut av hytta rusler vi de ti kilometerne i kanten av Lundadalsvatnet bort til Lundadalsosen. Her lager vi oss en fin leir hvor vi skal sove to netter. For de som har med fiskestang er det mulig å få på noen skikkelige ørret-rugger i utosen om vi treffer riktig med vann og temperatur.

DAG 5,

Topptur med lett sekk til Hestdalshøgdi på 2082moh for de som ønsker det. De som vil slappe av i lyngen, såkalt «lynging» gjør det. Man kan bade, fiske eller gå småturer i nærområdet. 

DAG 6,

Siste etappe ut til Heimaste Lundadalssætre. 12 km på meget god sti. Første ni kilometerne går helt flatt ut dalen før vi slipper oss ned 300 høydemeter. Der venter bussen på oss for å frakte oss tilbake til Lom. Pga av bussen er dette den eneste dagen vi passer litt på tida. Turen avsluttes med pizza på Nordal i Lom for alle. 

HESTDALSHØGDI 2083 moh

PRAKTISK INFO:

TURLEDERE: Ikke satt opp pr dd. Les mer om våre dyktige turledere HER

Det forutsettes normalt god fysikk: Dvs at deltakerne ved turstart er i stand til å gå og bære sekk på 20-25kg i inntil seks-syv timer (dag 2 og 3). Gangfart ca tre km/t. Vi tar korte pauser hver halvtime. På topptur er sekken på maks ti kg.
Arrangøren kan bidra med tips i forhold til enkel trening for å komme i fin form til turen. To-tre økter med sekk i uka i 4-5 uker før turstart gjør susen!

Det forutsettes at deltakerne har utstyr som er tilpasset og egnet for denne type tur. Se utstyrsliste for mer info! 

Turleder har anledning til å nekte deltaker å starte turen dersom vedkommende har med mangelfullt utstyr eller hvis den fysiske tilstanden ikke er på det nivået turen krever. Deltaker kan av samme grunne bli bedt om å avbryte turen underveis. Dersom turleder må ta denne avgjørelsen, må deltaker dekke de utgiftene som måtte komme til for arrangøren og deltakeren selv som følge av dette. 

Du skal selv kontrollere alt utstyr før turstart slik at du vet at det tåler turen og at du feks ikke får gnagsår av fjellstøvlene.

Vi følger opp på e-post alle spørsmål du måtte ha helt fram til turstart. Ca to uker før turen vil vi holde et Teamsmøte for deltakerne.

Det må være minimum fem deltakere for at turen skal bli gjennomført. Maksimum tolv deltakere på turen. 

Det er lov å ha med hund på våre turer så lenge man følger våre retningslinjer for dette. Les mer om hund på tur HER.

Det er pliktig å lese turbeskrivelsen i sin helhet og bekrefte ved påmelding at så er gjort. 

OVERNATTING OG BESPISNING

Ved Høyøyen og Lundadalsosen bor alle i telt. For de som ikke har eget telt eller ikke ønsker å bruke eget telt, stiller Barents Outdoor telt til låns. Det kan da hende man må dele telt med en annen turdeltaker.

På Nørdstedalseter kan du velge om du vil bo inne eller i telt. Alle deltakere har fullpensjon. 

På Trulsbu bor i utgangspunktet alle inne, men de som ønsker å bo ute i telt gjør det. Vi ordner i fellesskap den tradisjonelle middagen «LENGETUR spesial». 

Øvrig mat er REAL turmat.

Det er også viktig å ha med tilstrekkelig med snacks/godteri/nøtteblandinger på de ulike turene. Dette er beskrevet i utstyrslista og er ikke inkludert i deltakeravgift.

Pizza på Nordal i Lom etter turen

VÅRE BETALINGSBETINGELSER

PRIS OG PÅMELDING :

Kommer i april 2024.

DELTAKERAVGIFT INKLUDERER:

Alle hovedmåltider, bl.a treretters middag på Nørdstedalsæter. 

Oppfølging i forberedelsene og veiledning på trening og utstyr

Forberedelsesmøte på Teams ca to uker før turen.

Utfyllende utstyrsliste 

To turledere

Kart over området

Overnatting inne eller i telt (valgfritt på Nørdstedalsseter)

Lån av telt fra Barents Outdoor for de som ikke har eget telt

Transport fra Lom til Høydalsæter dag 1

Transport fra Heimaste Lundadalsætre til Lom dag 6

Sikkerhetsutstyr på gruppenivå som nødpeiler, samband og førstehjelp

Opplæring i kart og kompass underveis på turen

Pizza på Nordal i Lom etter endt tur.

DELTAKERAVGIFT INKLUDERER IKKE:

Mat og drikke ut over det som er nevnt i turbeskrivelsen

Snacks og godteri man trenger utenom måltidene

Transport mellom bosted og Lom t/r

Drikke til måltider

Personlig utstyr

Privat reiseforsikring/ulykkesforsikring som dekker denne type tur. Forsikring av private eiendeler. 

UTSTYRSLISTE

TIL TOPPEN