– BØRGEFJELL SOMMER

3. – 8. AUGUST 2024

Vi kaller det med rette en DRØMMETUR. Børgefjell er og blir et av de mest fantastiske områdene i landet og en tur hit vil enten du vil eller ei sette varige spor i deg.

Det er naturen. Dyrelivet. Fisken. Været. Det urørte.

Ingen stier. Ingen mobildekning.

GAUKARVATNET MED KVIGTIND I BAKGRUNNEN

På seks dager går vi en innholdsrik rundtur i Børgefjell fra Tomasvatnet til Simskardet. Rundturen går om Jengelen, Gaukarvatnet, Store Kjukkelen, Måsskardvatnet og Simskardvatnet. Vi planlegger en dagstur på Kvigtind, dronninga av Børgefjell, for de som har lyst på det. Totalt blir turen drøye seks mil lang. Underlaget og terrenget i Børgefjell er i veldig lettgått, og vi overnatter i telt og må bære med oss alt vi trenger for turen.

På turen skal vi som alltid ha LENGETURs motto i bakhodet: 

LUNSJ OPPUNDER TUNNURFJELLET

OM TUREN:

3. – 8. august 2024.

Turen går over seks dager med oppmøte 3. august kl 1200 ved Tomasvatnet. 

Med unntak av de aller første og de aller siste kilometerne går vi i åpent landskap over tregrensa. Terrenget er i all hovedsak veldig lettgått langs planlagt rute. Vi tenker dagsetapper på 10-13km, og vi har muligheten til å ta to netter i en av leirene underveis.

At vi beveger oss i åpent fjellandskap betyr at vi blir veldig værutsatte. Det er derfor viktig at du som deltaker er forberedt på at vi kan få alle typer vær. Våre erfarne turledere vil bistå deg både i forkant og under turen og selvfølgelig lære bort et triks eller to underveis også. Du skal alltid ha lært noe nytt etter å ha vært med oss på tur.

STORFOSSEN I SOLNEDGANG

DAGSPROGRAM

Vi har lagt en dagsplan, men samtidig vil denne turen også bli litt til mens vi går. Godt fiske, interessante avstikkere og en topptur er elementer som vil kunne påvirke rutevalg og etapper. I tillegg har vi været og vannføringa i elver vi må krysse på planlagt rute. Alt som gjør en tur i Børgefjell ekstra spesiell. 

DAG 1, 3.august

Oppmøte kl 1200 på parkeringa ved Tomasvatnet. Dersom du kommer med tog skal du gå av på Majavatn. Nordgående tog fra Trondheim stopper her kl 12.14, og vi sørger for skyss fra stasjonen. Aktuelt tog fra Bodø er på Majavatn på ettermiddagen 30. juli.

Etter utdeling av mat og fordeling av fellesutstyr skal vi 300 høydemeter opp på de første kilometerne, så vi går rolig avgårde. Første leir blir ved Storelvhøgda.

DAG 2-4, 4-6. august

I dag går vi etter kort tid inn i nasjonalparken med retning Jengelvatnet. Videre er ruta de neste dagene tenkt om Gaukarvatnet, opp til Store Kjukkelen og til sist til Måsskardvatnet. Eksakt rute og lengde på dagsetappene vil i noen grad bestemmes ut fra vær, vannføring og gruppas ønsker, men vi tenker å slå leir ved et av Børgefjells mange fiskevann hver dag.

DAG 5, 7. august

I dag er Kvigtind, dronninga av Børgefjell, målet for de som ønsker seg en tur opp i høyden med lett sekk. Fra leir på ca 900 moh skal vi opp til 1699. For de som i stedet vil prøve fiskelykken i og rundt Måsskardvatnet er det åpent for det. Vi kan også anbefale aktiviteten «lynging»: Ligge i lyngen og la hvilepulsen komme og dagen gå. Vi har to alternative leirplasser denne ettermiddagen: Ligge en natt til ved Måsskardvatnet eller ta med oss oppakningen og gå de sju kilometerne til leir ved Simskardvatnet.

DAG 6, 8. august

Vi går ned til Fiplingdalen gjennom Biseggskardet eller Simskardet alt etter hvor vi har hatt nattens leir. Herfra fraktes alle tilbake til Tomasvatnet/Majavatn med biler vi har plassert ut før turstart. Takk for turen!

PRAKTISK INFO

Det forutsettes god fysikk: Dvs at deltakerne ved turstart er i stand til å bære sekk på 20-25 kg i inntil seks timer hver dag. Gangfart ca tre km/t. Vi tar korte pauser med påfyll av vått og tørt hver halvtime.

LENGETUR kan bidra med tips og oppfølging i forhold til enkel trening for å komme i fin form til turen. To-tre økter i uka med tung sekk fram til turstart gjør susen! 

Turleder har anledning til å nekte deltaker å delta på turen dersom vedkommende har med mangelfullt utstyr eller hvis den fysiske tilstanden ikke er på det nivået turen krever. Deltaker kan av samme grunn bli bedt om å avbryte turen underveis. Dersom turleder må ta denne avgjørelsen, må deltaker dekke de utgiftene som måtte komme til for arrangøren og deltakeren selv som følge av dette. 

Det forutsettes at deltakerne har utstyr som er tilpasset og egnet for denne type tur. Dersom man ikke har eget eller ikke ønsker å benytte eget telt, stiller BARENTS OUTDOOR med et antall lettvekts lånetelt. Det er også mulig å låne noe annet utstyr dersom man mangler noe på utstyrslista.

Du skal selv kontrollere alt utstyr før turstart slik at du vet at det tåler turen og at du feks ikke får gnagsår av fjellstøvlene.

Vi følger opp på e-post alle spørsmål du måtte ha helt fram til turstart. Ca to uker før turen vil vi holde et Teamsmøte for deltakerne. Det er frivillig å være med på dette møtet da det kanskje ikke passer for alle i ferien. 

Det er lov å ha med hund på våre turer så lenge man følger våre retningslinjer for dette. Les mer om hund på tur HER.

Ansvarlig turleder: Tor-Gunnar Skibakk. Turleder nr to er ikke bestemt pr dd. Les mer om våre dyktige turledere HER

LEIR MOT KVIGTIND

PÅMELDING OG PRIS

Det er 12 plasser på turen. Minimum fem deltakere for at turen skal bli gjennomført.

VÅRE BETALINGSBETINGELSER

ÅPNER FOR PÅMELDING MAI 2024

LAST NED UTSTYRSLISTE HER

DELTAKERAVGIFT INKLUDERER:

 • Oppfølging i forberedelsene og veiledning på utstyr
 • Utfyllende utstyrsliste
 • Felles forberedelsesmøte på Teams ca to uker før turen
 • Opplæring underveis på turen
 • Mulighet for å låne telt og noe annet utstyr.
 • Alle hovedmåltider hver dag (REAL turmat). Første måltid er lunsj dag 1. Totalt 16 måltider.
 • Nødvendig sikkerhets- og førstehjelpsutstyr på gruppenivå

DELTAKERAVGIFT INKLUDERER IKKE:

 • Annen mat og drikke ut over det som er nevnt i turbeskrivelsen.
 • Transport bosted – Tomasvatn t/r
 • Fiskekort
 • Kart over området. Kart.nr 3031 i Nordeca Topo-serie. Kan også lastes ned fra norgeskart.no
 • Personlig utstyr.
 • Privat reiseforsikring/ulykkesforsikring som dekker denne type tur. Forsikring av private eiendeler. 

TIL TOPPEN